пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Вчимося розв'язувати задачі з фізики. Середня швидкість. 7 клас

Задача 1. Перший автомобіль з пункту А в пункт В проїхав першу половину часу з шв. 40км/год ,  а другу – з шв. 60 км/год.  Другий автомобіль першу половину шляху з шв. 40км/год ,  а другу – з шв. 60 км/год.  В який автомобіль потрібно сісти туристу, щоб швидше доїхати в пункт В.
Задача 2. Турист проходить відстань між двома містами за три етапи. Половину часу свого руху він йшов пішки з  шв. 6 км/год ,  три четвертих шляху,  який залишився, він проїхав мотоциклом  з шв. 40 км/год, решту шляху він проїхав велосипедом з швидкістю 20 км/год . Знайти середню швидкість на всьому шляху.
Задача 3. Визначити середню шв. поїзда, якщо на проходження окремих ділянок, довжини яких співвідносяться як 1:3:4:2, потрібно було витратити час у співвідношенні 2:4:3:1, а на останній ділянцішв. була 80 км/год . Яка  була швидкість на перших трьох ділянках шляху.
Задача 4. Велосипедист проїхав першу третину шляху по шосейній дорозі із шв. 10 м/с, потім половину шляху по ґрунтовій дорозі із шв. 6 м/с і ту частину шляху, що залишилася із шв. 2 м/с. Чому рівна середняшв. велосипедиста?
Підсумок
автор Олена Горбатко

Немає коментарів:

Дописати коментар